Aquest poble té una població de més de 7.000 habitants, es troba a 26 km de la ciutat d'Alacant, a una latitud de 450 metres sobre el nivell del mar. L'activitat principal de les seves gents se centra en l'elaboració del seu famós torró i dels seus gelats.
Visites d'interès.
Les ruïnes del castell d'origen àrab.
L'església parroquial de La nostra Senyora de l'Assumpció, del segle XVII.
Les ermites de Sant Sebastià.
L'ermita de Santa Bàrbara.
L'ermita de Sant Antoni.
El Museu del Torró.
Gastronomia.
El producte més típic de la gastronomia jijonenca és el torró, elaborat amb mel, ametlla torrada mòlta i sucre. Les marques de torró més importants es troben en aquesta localitat.
Els plats més tradicionals de Xixona són el “giraboix”, el “arrós amb fesols” i el “putxero amb sopa coberta”.
Les begudes típiques són “la marquesa”, a força de `` anís sec i l'enciam ”.
Festes i tradicions.
Xixona celebra dues vegades a l'any les festes de Moros i Cristians. La primera durant el mes de febrer i la segona a la fi d'agost en honor a San Bartolomé i Sant Sebastià.
El porrat de Sant Antoni, al gener.
El porrat de Sant Sebastiá, al febrer.
No hay comentarios:
Publicar un comentario